Com eliminar un virus del teu ordinador portàtil (Windows)

Com eliminar un virus del teu ordinador portàtil (Windows)

eliminar-virus
Passos per eliminar i evitar els virus en el teu ordinador:

1.- Tingues un antivirus al dia

Per als usuaris domèstics recomanem MSE (excepte si tens Windows XP), AVG o AVAST, en les seves respectives versions gratuïtes, i AVG, AVAST o ESET en les versions de pagament. Trobaràs un enllaç per descarregar-te’ls al teu pc a la nostra àrea de Descàrregues.

microsoft-security-essentials-logopress_logo_avgavast-logo logo-eset

Tingues en compte el següent:

– Tingues només 1 sol programa antivirus instal·lat al teu pc. Si en tens més d’un, interferiran els uns amb els altres fent molt difícil l’utilització del pc.

– Quan AVG et demani actualitzar, vés amb compte perquè si no tries la versió BÀSICA (gratuïta), se t’instal·larà la versió completa (de pagament) amb 30 dies de prova.

avg-proteccion-basica-completa
– Per tal de fer una neteja de virus, busca l’opció ANALITZAR / EXAMINAR EL MEU EQUIP ARA (o quelcom semblant).

– L’anàlisi pot durar una estona (fins a 1h aprox.) depenent tant de si tens l’ordinador molt ple o no d’arxius, com de si tens un pc potent i ràpid, o una ‘tortugueta’..

– Si l’antivirus detecta un virus/amenaça, normalment enviarà l’arxiu infectat al Bagul (o ‘Bóveda’) o el posarà en Quarantena. Tant una cosa com l’altra volen dir el mateix, i significa que s’ha mogut l’arxiu infectat a la carpeta d’infeccions de l’antivirus. Això ja és prou segur, però si volem eliminar l’arxiu per complet, podem buscar l’opció del programa antivirus a tal efecte.

mse-amenaza1 avast-virus-detectado avg-virus-detectado

– De vegades, i davant la detecció d’un virus en un arxiu, se’ns pot preguntar què fer: l’opció Moure al bagul/Quarentena ja l’hem comentat en el punt anterior. L’opció Ignorar/Permetre és útil en els casos en què estem segurs que l’arxiu en qüestió no és cap virus i volem que l’antivirus simplement deixi estar l’arxiu en qüestió. Exemples d’arxius que poden fer ‘saltar’ l’alarma de l’antivirus i que no són virus podrien ser els Falsos Positius (arxius que l’antivirus detecta com a infeccions per error) o arxius generadors de codis d’activació de programes, o ‘CRACKS’ 😉

2.- Tingues un programa contra malware (o ‘programes de publicitats-estafa’), com per exemple, MALWAREBYTES (també trobaràs un enllaç per descarregar-te’l al nostre apartat de Descàrregues).
La versió de pagament permet de tenir el programa en mode ‘Resident’, és a dir, permanentment alerta, i també de poder programar anàlisis periòdics automàtics. Aquestes dues característiques són molt recomanables.

De la mateixa manera que amb els antivirus, per fer una neteja del nostre ordinador buscarem l’opció ANALITZAR ARA. Una vegada finalitzat l’anàlisi, si s’han trobat elements no-desitjats, podem triar entre posar-los tots en Quarentena o Aplicar les Opcions Recomanades. Qualsevol de les dues opcions serà correcta.
malwarebytes-anti-malware

3.- Utilitza un navegador actualitzat, i amb un complement que bloquegi la publicitat a internet com per exemple ABP.
Els navegadors que recomanem són: Opera, Chrome o Firefox, i el complement anti-publicitats, l’AD-BLOCK PLUS. Trobaràs enllaços de descàrrega de tot aquests programes a l’apartat de Descàrregues.

  muntatge navegadors-abp