Si has rebut un email d’un suposat hacker que ha entrat al teu ordinador i que et demana un rescat en Bitcoins, això t’interessa

Si has rebut un email d’un suposat hacker que ha entrat al teu ordinador i que et demana un rescat en Bitcoins, això t’interessa

Recentment s’ha difós massivament un missatge d’email en anglès que ens diu que un suposat hacker ha instal·lat programari maliciós en el nostre ordinador gràcies a les nostres (suposades) visites a pàgines web d’adults.

A través d’aquest suposat programari, ens avisa que ha recopilat tot tipus de contrasenyes i dades sensibles nostres (fins i tot imatges de la webcam!) i que ha fet un backup (còpia de seguretat) de tota la nostra informació.

Finalment ens indica que fem un pagament de 1.000$ abans de 2 dies a través de la criptomoneda Bitcoin per tal d’evitar poder ser rastrejat en el cas que poséssim una denúncia a la policia. En cas que no es faci el pagament se’ns amenaça de distribuir uns suposats arxius de vídeo nostres comprometedors a tots els nostres contactes.

No cal dir que es tracta de l’enèssim missatge fals. El que es recomana, com amb qualsevol altre missatge de correu escombraria o spam és el següent: no fer ni cas i eliminar.

Mostra del missatge:

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*